Φεστιβάλ “Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις -Άνοιξη 2014”
Στις 9-11 Μαΐου στην Τεχνόπολη, θα μας περιμένουν πάνω από 120 εκθέτες παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, με το γνωστό επίπεδο ποιότητας και γνησιότητας που χαρακτηρίζει κάθε συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις που οργανώνει για τρίτη φορά το αθηνόραμα. Πάνω από 50 νέοι παραγωγοί προστίθενται σε αγαπημένες επωνυμίες και προϊόντα που ήδη γνωρίζουμε από τις προηγούμενες συμμετοχές τους στο Φεστιβάλ και περιμένουμε με χαρά να δοκιμάσουμε τα γνωστά και τα νέα προϊόντα τους. Σας παρουσιάζουμε τα πολύ ενδιαφέροντα προϊόντα που έρχονται για πρώτη φορά σ’ αυτό το μοναδικό φεστιβάλ-γιορτή γεύσεων, για να είστε ήδη κατατοπισμένοι και πανέτοιμοι για γευστικές δοκιμές. Ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηρούς καρπούς, καφέδες, μαρμελάδες κι ένα σωρό άλλα δημιουργήματα μικρών ποιοτικών Ελλήνων παραγωγών σ’ ένα αξέχαστο τριήμερο στην Τεχνόπολη.
Αλλαντικά της Αλλαντοποιίας Βόρειος Ελλάς
Ένας αιώνας και τέσσερις γενιές εγγυώνται την παράδοση και την ποιότητα σε αυτή την ιστορική αλλαντοποιία της Δράμας που λειτουργεί από το 1946 παράγοντας αλλαντικά με συνταγές από το 1916. Στα παραδοσιακά προϊόντα έχουν πλέον προστεθεί και πολλά ακόμα δημιουργώντας έναν πλούσιο κατάλογο γεύσεων που θα δοκιμάσουμε στο φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις, Άνοιξη 2014 στην Τεχνόπολη. Στις σύγχρονες πλέον εγκαταστάσεις με την εξελιγμένη γραμμή παραγωγής παρασκευάζονται πολλά είδη παστουρμά, σουτζούκι πολίτικο, πολλά λουκάνικα (μεταξύ τους και τα ιδιαίτερα λουκάνικα Προύσσης, το βοδινό καραμανλίδικο, το λουκάνικο Σεφερίδη) και αλλαντικά όπως η μπριζόλα βουνού με αρώματα θυμαριού, φασκόμηλου και δεντρολίβανου, το καπνιστό μπέικον με ρίγανη, η μοσχαρίσια γλώσσα.